ztDEFNATUUR.jpg

Milieuvergunning aanvragen

 

U kent dat wel, u moet een omgevingsvergunning aanvragen en u krijgt al snel het gevoel dat u verzand in het invullen van een stapel papieren. Vragen worden zo geformuleerd dat het lijkt alsof zelfs de meest eenvoudige activiteit zeer milieuvervuilend is. Omdat u natuurlijk snel aan de slag wilt en uw ideeën snel wilt realiseren gaat u daarom in overleg met het bevoegd gezag. Helaas blijkt dan dat de taal van de ambtenaar heel anders is dan de uwe.

Als u niet oppast kost de aanvraag zo veel energie en bent u geneigd alle maatregelen te accepteren, met als gevolg dat u straks discussies zult krijgen met de handhaver. In dat geval bent u nog verder van huis.

En dat terwijl bedrijfsleven en overheden uiteindelijk hetzelfde doel hebben: op een milieuverantwoorde en veilige manier produceren.

Wij kunnen u adviseren over de wijze waarop u zelf met de aanvraag aan slag gaat, maar we kunnen ook de hele aanvraag voor u opstellen en het overleg met de overheid voeren. In dat laatste geval blijft uw betrokkenheid wel van het grootste belang want een goede aanvraag is minstens zo van belang als het krijgen van de vergunning.